Home » Recepten » Fishburger met avocado en huisgemaakte tartaar

Fishburger met avocado en huisgemaakte tartaar

zoom94.jpg

Deel dit recept

Voor 2 personen

  1. Doe het losgeklopte ei in een kommetje en doe de bloem en de panko in twee andere kommetjes. Haal de kabeljauwfilets één voor één door de bloem, het losgeklopte ei en de panko. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe wat olie in de pan en bak de kabeljauwfilets tot ze een bruin korstje hebben.
  3. Laat ze nadien nog zo’n 20 à 25 min. verder garen in de oven.
  4. Snijd intussen de avocado in twee, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd in partjes.
  5. Meng de mayonaise met de fijngsneden kappertjes, augurkjes, peterselie en sjalot.
  6. Snijd de pistolets in twee en leg ze de laatste 2 min. bij in de oven bij de kabeljauw.
  7. Neem de pistolets uit de oven, schik er de veldsla en nadien de kabeljauwfilets op. Schik er de cheddar en de partjes avocado boven op. Werk af met de huisgemaakte tartaarsaus en sluit de broodjes.

ingrediënten


  • 2 pistolets
  • 2 kabeljauwfilets
  • 1 ei, losgeklopt
  • 3 el bloem
  • 4 el panko (of paneermeel)
  • 1 avocado
  • handvol veldsla
  • 2 sneetjes cheddar
  • 6 el mayonaise van 2bio
  • 6 kappertjes, fijngesneden
  • 2 augurkjes, fijngesneden
  • 2 el peterselie, fijngesneden
  • ½ sjalotje, gepeld en fijngesneden
  • 3 el plantaardige olie

2bio inspiratie

gerelateerde recepten