Home » Recepten » Snelle pitapizza’s met avocado en kikkererwten

Snelle pitapizza’s met avocado en kikkererwten

zoom85.jpg

Deel dit recept

  1. Bedruppel de pitabroodjes met een beetje water en bak ze zo’n 10 min. in de oven op grillstand (180°C.)
     
  2. Mix intussen het vruchtvlees van de avocado met de Griekse yoghurt, het citroensap, wat groene kruiden, peper en zout. Als je geen mixer hebt, kun je dit ook gewoon pletten met een vork.
     
  3. Snijd de courgette is schijfjes en bak ze kort aan in wat olijfolie.
     
  4. Doe de gekookte kikkererwten in een pannetje met wat olijfolie en strooi er het currypoeder en de graham massala over. Bak zo’n 5 min.
     
  5. Haal de pitabroodjes uit de oven, bestrijk ze met de avocadocrème, leg er de courgetteschijfjes, scheutjes en de kikkererwten op. Werk af met wat verse groene kruiden en verkruimelde geitenkaas.

ingrediënten


  • 200g gekookte kikkererwten van 2bio
  • ½ tl Graham Massala
  • ½ tl currypoeder
  • 4 pitabroodjes
  • 1 avocado
  • 2 el Griekse yoghurt
  • enkele druppels citroensap
  • verse groene kruiden (peterselie of koriander)
  • ¼ courgette
  • scheutjes (van radijzen of luzernescheutjes)
  • 1 stukje zachte geitenkaas (zonder korst)
  • olijfolie
  • peper en zout

2bio inspiratie

gerelateerde recepten