Home » Recepten » Filowraps met couscous en groenten

Filowraps met couscous en groenten

zoom88.jpg

Deel dit recept

  1. Kook de couscous gaar in de bouillon en laat afkoelen.
     
  2. Stoof de ajuin aan in een kookpot met wat olijfolie, voeg er de paprikablokjes, de wortelblokjes, de courgetteblokjes en de kerstomaatjes aan toe. Laat goed stoven. Voeg er de rozijnen aan toe en kruid met de ras en hanout en het kaneelpoeder. Meng het geheel onder de couscous. Laat opnieuw een beetje afkoelen en meng er de fijngehakte peterselie onder. Kruid met peper en zout.
     
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Neem een filovel, smeer het in met wat olijfolie met behulp van een borsteltje, leg er een tweede vel op en smeer het opnieuw in met wat olijfolie. Schik er een beetje van de couscousvulling op en rol het filodeeg op. Sluit de zijkanten en leg die naar beneden. Smeer het opnieuw in met wat olijfolie. Herhaal dit voor alle wraps. Bak de filowraps zo’n 20 min in de oven.
     
  4. Meng intussen alle ingrediënten voor de dip. Serveer de dip bij de warme filowraps met wat veldsla.

ingrediënten


  • 80 g couscous van 2bio
  • 150 ml groentebouillon
  • 1 ui, gepeld en fijngesneden
  • 10 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 paprika, in blokjes
  • ½ courgette, in blokjes
  • 1 wortel, in blokjes
  • handvol rozijnen
  • handvol verse peterselie
  • 1 tl ras el hanout
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 8 vellen kant-en-klaar filodeeg
  • olijfolie

Voor de yoghurtdip:

  • 200 ml Griekse yoghurt
  • sap van ½ citroen
  • verse peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

Voor erbij:

  • Veldsla

2bio inspiratie

gerelateerde recepten