Home » Recepten » Chocoladetaart met gekarameliseerde amandelen

Chocoladetaart met gekarameliseerde amandelen

zoom66.jpg2 foto'szoom67.jpg2 foto's

Deel dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Maak het deeg. Zeef de bloem en het bakpoeder in een grote kom, wrijf er de boter door, roer er de suiker, de eidooier en het water onder. Meng alles in de keukenrobot tot je een glad deeg krijgt.
     
  2. Leg het deeg in een beboterde en met bloem bestoven bakvorm (liefst een springvorm). Leg er een bakpapier op met bakparels (of gedroogde kikkererwten) en bak het deeg blind voor zo’n 15 min.
     
  3. Breng intussen de melk met de room aan de kook en los er de chocolade in op. Voeg er de losgeklopte eieren aan toe en meng tot een glad beslag.
     
  4. Haal de taartbodem uit de oven, verwijder de bakbonen en het bakpapier. Giet het chocolademengsel op de taartbodem. Bak de taart zo’n 15 minuten in de oven op 180° C. Laat afkoelen.
     
  5. Doe de amandelen in een pannetje, laat heet worden. Doe er wat bloemsuiker over en bedruppel ze met wat water, laat even bakken. Herhaal dit proces tot je mooie gekarameliseerde amandelen krijgt. Werk de chocoladetaart af met de amandelen.

ingrediënten


Voor het deeg:

  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 115 g boter op kamertemperatuur
  • 25 g rietsuiker
  • 1 eidooier
  • 2 tl koud water

Voor de vulling:

  • 225 g pure chocolade (70 % cacao)
  • 150 ml room
  • 150 ml melk
  • 2 eieren

Voor de amandelen:

  • 50 g amandelen 2BIO
  • poedersuiker
  • Water

2bio inspiratie

gerelateerde recepten