Home » Recepten » Buddhabowl met bulgur en zoete aardappel

Buddhabowl met bulgur en zoete aardappel

zoom91.jpg

Deel dit recept

  1. Mix alle ingrediënten voor de dressing.
     
  2. Kook de zoete aardappel gaar in gezouten water. Kook de bulgur gaar in de kippenbouillon.
     
  3. Schik de bulgur in een kom. Schik er de blokjes zoete aardappel en de schijfjes avocado op. Leg er nadien de cashewnoten en de veldsla bij.
     
  4. Werk de bowl af met de viooltjes, roze peper, het zeezout en de tahindressing.

ingrediënten


  • 50 g bulgur van 2bio
  • 100 ml kippenbouillon
  • 1 zoete aardappel, geschild en in blokjes
  • handvol cashewnoten
  • 2 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 avocado, ontpit, gepeld en in schijfjes
  • enkele pluksels veldsla
  • viooltjes
  • roze peper
  • grof zeezout

Tahindressing:

  • 2 el tahin
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl komijn
  • 100 ml olijfolie
  • peper en zout

2bio inspiratie

gerelateerde recepten