Home » Blog » Winkel in de kijker » Het Natuurhuis

Het Natuurhuis

17 Maart 2017
Het Natuurhuis

Lees meer over

Winkel in de kijker

Deel dit artikel

Het natuurhuis

Een begrip in antwerpen

Het Natuurhuis is een echt begrip in de stad en ongetwijfeld een van de meest gekende natuurwinkels in Antwerpen. Hier vind je naast lekkere biovoeding ook heel wat lifestyle en cosmeticaproducten.

De oorsprong van Het Natuurhuis gaat terug tot 1977 (!) toen de winkel ‘Natuurkost’ zijn deuren opende aan de Bredabaan in Merksem. Al snel werd het dieetwinkeltje te klein en verhuisde het naar een groter pand aan de Oude Bareellei. Eigenaars Jacq en Josée vonden het echter heel belangrijk om te blijven evolueren en volgden opleidingen in binnen- en buitenland. Toen er ook meer aandacht voor biologische voeding kwam, verhuisden ze naar een groter pand in de Eethuisstraat (alsof het lot dit gekozen had). In 2004 werd ‘Natuurkost’ omgedoopt tot ‘Het Natuurhuis’ om de lading aan de producten volledig te dekken. Later openden zoons Raf en Dieter een tweede winkel in het centrum van Antwerpen.

Hoewel ik als kind regelmatig van de ene naar de andere (bio)boer werd meegesleurd, was Het Natuurhuis aan de Otto Veniusstraat de eerste echte biowinkel waar ik een 5-tal jaar geleden binnenwandelde. Het is ook hier dat ik ervan overtuigd werd dat bio niet altijd ‘saai’ moet zijn en zijn imago van ‘geitenwollensokken’ stilaan kwijtraakt.

Vooral de bakkerij- en het traiteurgedeelte vind ik heel fijn en inspirerend. Leuke frisse gerechtjes en degelijke broden. Daarnaast heeft Het Natuurhuis ook een mooi gamma aan droge producten (zaden, pitten en noten van o.a. 2Bio) en een selectie aan biologisch fruit en groenten. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor een smakelijke maaltijd.

Op de bovenste verdieping vind je ook wat biologische cosmetica en homeopathische geneesmiddelen. Al moet ik eerlijk toegeven dat ik daar minder in thuis ben.

Maar goed, ik ben alvast heel benieuwd naar wat deze familiezaak nog in petto heeft!

Het Natuurhuis
Otto Veniusstraat 29
2000 Antwerpen

www.hetnatuurhuis.be

© Foto’s en tekst door Manon Macaron

Het Natuurhuis
Het Natuurhuis
Het Natuurhuis
Het Natuurhuis
Het Natuurhuis
Het Natuurhuis
Het Natuurhuis
Het Natuurhuis
Het Natuurhuis
Het Natuurhuis
Het Natuurhuis
Het Natuurhuis