Home » Blog » Winkel in de kijker » De Wassende Maan

De Wassende Maan

18 Mei 2017
De Wassende Maan

Lees meer over

Winkel in de kijker

Deel dit artikel

Wanneer je in ’t stad woont, is de boerenbuiten eigenlijk een beetje een andere wereld. Maar zeker geen die slechter is. Na mijn bezoek aan de Wassende Maan kwam ik heel voldaan en ontstressed weer buiten.

De Wassende Maan ligt een beetje in een uithoek maar ik vond de trip mijn bezoek meer dan waard. Bij aankomst word je vriendelijk begroet door de varkens die het hier duidelijk naar hun zin hebben. Wat een luxeleven!

Rondom de kleurrijke winkel van De Wassende Maan liggen uitgestrekte velden waarop ook eigen groenten en fruit geteeld worden. Zalig om de jonge slablaadjes hier te zien groeien. Ook de aardbeien hebben zin om zich van hun sappigste kant te laten zien.

Binnen in de winkel vind je ook handige bordjes bij de groenten en fruit, zij geven aan van waar alles afkomstig is want uiteraard kan niet alles hier van het land komen. Gelukkig wel van binnen de Europese grenzen. Heerlijk zo transparant!

Vanuit de winkel verdelen ze bovendien ook heel wat groentepakketten naar de omliggende dorpen en steden. Want als mensen niet naar de bio komen, komt bio wel tot bij hun! Of hoe bio ook eindelijk zijn weg vindt in de generatie 2.0.

Het varkensvlees koop je hier aan in de diepvries. Heel fijn om te zien dat eerlijk varkensvlees wel kan en dat overproductie en slechte (slacht)omstandigheden niet altijd van toepassing zijn.

Daarnaast vind je in de winkel ook een mooi aanbod aan zorgvuldig geselecteerde bio producten. Telkens met oog voor kwaliteit én de laatste trends. Jammer dat het zo ver rijden is, anders was dat varkentje hier snel gewassen!

De Wassende maan
Beekstraat 35
9800 Astene
www.dewassendemaan.be

© Foto’s en tekst door Manon Macaron

De Wassende Maan
De Wassende Maan
De Wassende Maan
De Wassende Maan
De Wassende Maan
De Wassende Maan
De Wassende Maan
De Wassende Maan
De Wassende Maan
De Wassende Maan