Home » Blog » Winkel in de kijker » Biocap Libramont

Biocap Libramont

18 Mei 2017
Biocap Libramont

Lees meer over

Winkel in de kijker

Deel dit artikel

Als 2Bio ambassadrice trek ik heel het land door om biowinkels te bezoeken. Zo bevond ik me onlangs in het hart van Wallonië waar ik de verschillende zaken van Biocap bezocht. Als Vlaamse op bezoek bij biowinkels in Wallonië, ja het is eens wat anders.

Het valt meteen op dat ze het bij BIOCAP groots zien. Dit is geen kleine biowinkel meer maar een echte supermarkt. De winkel is groot en modern en er hangt een frisse, cleane sfeer. Wanneer ik mijn fototoestel bovenhaal, kijken sommige klanten wel even raar op als in  ‘wat doet die gekke Vlaamse hier?’. Ik vind het wel amusant.

Biocap is echter niet meer aan zijn proefstuk toe. De eerste vestiging opende in 2001 in Bouge, vlakbij Namen. Toen was Biocap nog een van de pioniers qua biowinkels in Wallonië. In 2006 volgde een vestiging in Charleroi, in 2013 eentje in Erpent en in 2015 opende de nieuwste vestiging in Libramont.

Ook al is er in die tijd veel veranderd, Biocap is altijd trouw gebleven aan zijn waarden. Er wordt gewerkt met kwalitatieve producenten die eerlijke producten leveren. Ook het personeel wordt met toewijding geselecteerd. Biocap wil een winkel zijn met een uitgebreid gamma aan producten gaande van vers brood, fruit en groenten tot kazen, charcuterie, kruiden en ook een selectie aan verzorgingsproducten. Het is een winkel voor een breed publiek, waar zowel jong en oud hun weg kunnen vinden naar eerlijke biovoeding aan een eerlijke prijs.

© Foto’s en tekst door Manon Macaron

Biocap Libramont
Biocap Libramont
Biocap Libramont
Biocap Libramont