Home » Blog » Winkel in de kijker » Biocap Erpent

Biocap Erpent

18 Mei 2017
Biocap Erpent

Lees meer over

Winkel in de kijker

Deel dit artikel

Als 2Bio ambassadrice trek ik heel het land door om biowinkels te bezoeken. Zo bevond ik me onlangs in het hart van Wallonië waar ik de verschillende zaken van Biocap bezocht. Als Vlaamse op bezoek bij biowinkels in Wallonië, ja het is eens wat anders.

De eerste vestiging van Biocap opende in 2001 in Bouge, vlakbij Namen. Toen was Biocap nog een van de pioniers qua biowinkels in Wallonië. In 2006 volgde een vestiging in Charleroi, in 2013 eentje in Erpent en in 2015 opende de vestiging in Libramont.  De laatste opening is de winkel in Messancy.

In alle winkels wordt de filosofie doorgetrokken en vind je min of meer hetzelfde gamma aan biologische producten. De winkels tellen maar liefst 400 vierkante meter aan biologisch winkelplezier. Ook aan de winkelbeleving is gedacht. De winkels zijn fris en modern en er hangt een open cultuur. De werknemers helpen klanten maar al te graag voor vragen of advies.

Biocap wil mensen aansporen om bio te (her)ontdekken. Daarbij staan goede samenwerk-ingen met eerlijke producenten voorop. Ook de producten worden steeds met zorg geselecteerd en er wordt naast hun biologische aspect ook sterk ingezet op de smaak ervan. Het aanbod is dan ook erg groot. Of je nu gaat winkelen voor een klassiek Belgisch gerecht of een oosterse schotel, hier zal je alles vinden. Het is een winkel die wil inspireren en die het klassieke imago van biovoeding in Wallonië wil doorbreken.

© Foto’s en tekst door Manon Macaron

Biocap Erpent
Biocap Erpent
Biocap Erpent
Biocap Erpent
Biocap Erpent
Biocap Erpent
Biocap Erpent