Home » Blog » Winkel in de kijker » Be Positive

Be Positive

05 April 2017
Be Positive

Lees meer over

Winkel in de kijker

Deel dit artikel

Be Positive zit al sinds 2010 in de Europese Wijk van Brussel. Eigenares Dominique wil iedereen in deze buurt een positieve boost geven met haar winkel vol biologische en eerlijke voeding.

Het valt op dat Be Positive meteen ook een hele positieve en frisse sfeer uitstraalt. Midden op het Place Jourdan in Brussel, tussen de verschillende cafeetjes in, probeert Dominique om het beste in biologische voeding naar boven te halen.

“Het is eigenlijk allemaal begonnen met een berg van gezondheidsproblemen”, vertelt Dominique. “Ik was een fervente roker en had een vrij ongezonde levensstijl. Op een dag besloot ik dat ik dit echt drastisch moest omgooien en volgde ik verschillende opleidingen in homeopathie. In 2008 opende ik samen met mijn man een eerste winkel hier wat verderop, in 2010 verhuisden we naar dit pand.

Ik wilde heel graag in deze buurt een winkel beginnen, hier worden immers de grote beslissingen genomen over medicijnen, landbouw,… Ik wilde echt de kern bereiken en tonen dat je ook anders kan eten en winkelen. Dat heeft mijn gezondheid alvast ontzettend deugd gedaan”, besluit Dominque.

In de winkel vind je een ruim gamma aan biologische producten. Veel producten zijn ook vegan, er wordt geen vlees verkocht maar wel een beetje charcuterie. Aan de vers toog bestel je een gezond gerechtje om ter plaatse op te eten of om mee te nemen. Dat alles in een modern en fris kader en vooral een hele positieve sfeer.

© Foto’s en tekst door Manon Macaron

Be Positive
Be Positive
Be Positive
Be Positive