Home » Blog » Sociale Economie » 2Bio en De Lochting vzw slaan de handen in elkaar

2Bio en De Lochting vzw slaan de handen in elkaar

17 Maart 2017
2Bio en De Lochting vzw slaan de handen in elkaar

Lees meer over

Sociale Economie

Deel dit artikel

Mensen die om de één of andere reden niet terecht kunnen in ons arbeidscircuit, kunnen bij De Lochting terecht voor een aangepaste job. We vinden er vooral laaggeschoolde mensen terug die minimum 5 jaar inactief waren. Bedoeling is om deze mensen een kans te geven en hen voor te bereiden op een reguliere tewerkstelling.

De Lochting staat in voor de verpakking van 2Bio-producten. Dit gebeurt in enkele stappen. Allereerst worden er etiketten gekleefd op de zakjes die vervolgens gevuld worden. De pakjes worden gewogen en ingepakt in dozen. Klaar voor transport!

Welke mensen werken daar zoal?

In De Lochting worden mensen tewerkgesteld via arbeidszorg en het OCMW. Personen die werken in het kader van arbeidszorg werken vrijwillig en op hun eigen tempo. Deze mensen zijn niet noodzakelijk laaggeschoold. Anderzijds werken er ook mensen via het OCMW. Werkervaring is hierin een belangrijk sleutelelement.

Via samenwerkingsverbanden (Biobello, t Koekegoed en OC St Idesbald) worden er nog andere mensen betrokken in het verpakkingsproces.